Chef-kok Nico is van alle versmarkten thuis

Hij werkt nog maar 3 maanden bij 7AM, maar in die korte tijd heeft hij toch al een ware revolutie in de keuken ontketend: bij chef-kok Nico komt er geen voorbewerkt voedsel op de snijplank, want hij wil alles zelf bereiden en samenstellen van verse, biologische ingrediënten. En heb je speciale dieetwensen? Nico draait er zijn hand niet voor om. De nieuwe koning van het versgaderen zorgt ervoor dat zijn gasten ook na vieren nog voldoende energie hebben om het einde van de meeting te halen. Wat beweegt deze vakman?

Waarom is vers zo belangrijk voor jou?

“Ik vind dat je passie en liefde moet hebben voor het voedsel dat je bereid. Daarom werk ik niet met voorgeproduceerd en kant-en-klaar voedsel. We maken alles zelf met biologische ingrediënten die elke dag vers binnenkomen. De gebakjes, de koekjes, de salades. Bij alles wat uit mijn keuken komt, weet je dat het echt met liefde is gemaakt en dat proef je ook. De energie die we aan mensen willen geven, stoppen we er dagelijks zelf in.”

Wat maakt de keuken van Nico zo bijzonder?

“Wij bereiden ons voedsel specifiek voor het feit dat we vergaderingen en meetings ondersteunen. Mensen hebben daar energie voor nodig en dat betekent: gezond eten. We gebruiken veel groenten en vers fruit en maken powershots en healthy breaks, allemaal supergezond en boordevol energie. We houden bovendien altijd rekening met wensen op het gebied van gluten, lactose, suikervrij, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch: de gast vraagt, wij bereiden. Ik vind dat de gerechten net zo smakelijk en bijzonder moeten zijn als gerechten zonder specifieke dieeteisen. We hebben bijvoorbeeld een veganistische muffin, daar zitten geen gluten, geen suiker, geen lactose en weinig koolhydraten in en toch is hij erg lekker!”

Hoe zijn de reacties van gasten?

“De reacties zijn heel positief. Mensen vinden het lekker en ze proeven dat ze iets gezonds eten waar ze energie van krijgen. Dat is heel mooi om te zien.”

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

“Ik wil echt mijn eigen stempel op de keuken drukken en veel creativiteit toevoegen. Naast dat het gezond is om met alleen maar verse, onbewerkte ingrediënten te werken, is er nog een ander voordeel: we hebben zelf volledig de controle over wat we serveren. We bepalen van punt A tot punt Z wat er met onze producten gebeurt, we kunnen het precies zo verwerken als we zelf willen. Het wordt aangeleverd vanaf het land en daarna hebben wij het hele proces in eigen hand, tot op het bord van de gast. Zo weten we zeker dat we 100 procent achter alles wat we serveren kunnen staan. Nu en in de toekomst.”